במעון פרח באלעד לומדים 20 פעוטות, המאובחנים על הרצף האוטיסטי, מהעיר אלעד והסביבה.
רוב הפעוטות המגיעים אל המעון הינם בין גילאי 1.10 ש' לבין 2.5 ש'. מרגע הכניסה למעון הם עטופים בכל הטיפולים הנדרשים להתקדמות אישית וההורים עטופים בהדרכת הורים אינטנסיבית ומכילה, דווקא בגלל הסיטואציה הלא פשוטה שההורים חוו בתקופה האחרונה בה החלו את שלב האבחון לילדם מהרגע בו שמו לב שמשהו בהתפתחותו לא תקין. ההורים זקוקים למעטפת החמה והמקצועית מצד צוות המעון, ולמישהו שיוכל להוביל אותם בתחילת הדרך שאינה מוכרת וידועה להם, ואף מעוררת חששות רבים.
לאחר סיום המעון, הילד ממשיך בגני התקשורת של פרח בעיר.
הייחודיות שאנו נותנים למשפחות, זהו הרצף החינוכי והטיפולי שמתחיל משלב ההשמה במעון, ממשיך בגנים ומלווה גם במעבר לבית הספר. לרוב צוותי ההדרכה בכל מסגרות התקשורת בפרח הם אותם צוותים, כך נחסך מידע רב מבחינה מקצועית וטיפולית. חשוב לציין כי כשילד נמצא בשלב המעבר מהמעון לגן או מהגן לבית הספר- מתכנסים יחד הצוותים שטיפלו בו בעבר והצוות שהולך לטפל בו בעתיד, על מנת לחסוך זמן יקר בהיכרות עם הילד ומשפחתו ובבניית תוכנית טיפולית חדשה מהיסוד.
סל הטיפולים הניתן במעונות תקשורת נקרא "סל טב"מ" (טיפול בריאותי מקדם) והוא סל ייחודי הניתן רק במסגרות לילדים על הרצף האוטיסטי. מידי שבוע מתכנסים הצוותים החינוכיים וצוות מקצועות הבריאות ודנים בישיבת צוות חינוכית מעמיקה על כל ילד וילד.
צוות ייחודי נוסף המלווה את המסגרות הם:
דיאטנית- במעון תקשורת, תפקידה לעקוב אחר הגדילה הפיזית של הפעוטות ולסייע במצבים של אכילה בררנית.
פסיכיאטרית ילדים- מומחית לאוטיזם-מלווה את צוות המעון ודנים לאורך כל השנה בתוכנית הטיפולית לילד, בעזרת תצפיות, ובמתן ייעוץ מקצועי לצוות ובהדרכת הורים.